kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir & kilat, kita menangis & tertanya-tanya ke mana hilangnya sinar? rupa-rupanya..Allah nak hadiahkan kita pelangi..:D

Thursday, February 14, 2013

Kelas renang Kimi & Najmi @ Kolam renang, Pusat Maritim, Presint 5, Putrajaya

Uhhh lamanya x update blog anak2 mama ni..Nnt byk pulak yg mama dah lupa nak update pasal korang....rugi2...Ok kali ni mama nak update pasal kelas renang korang pulak.

Actually, student tmpt mama yg introduce kan sorg trainer ni kat mama (thru FB). Jadi, mama mcm biasa la kan...........soalan kena detail:D. Selesai berpm dgn Miss Ben, masa dan tempat training pun diberitahu.

So, di hari kejadian, kita ke Kolam Renang, Pusat Maritim, Presint 5 Putrajaya. Samapai di situ lbh kurang pukul 4ptg. Mama tgk yg kocik2 selamba je ber'kayuh' dalam kolam tu..tercabar jap mama..hahahha sbb mama 'lagi hebat' dr tu..cuma malu nak tunjuk je ahahahhaa....

Setelah berkenalan dgn Miss Ben, mama pun dah inform awal2 keadaan abg. So, yg train abg, Miss Ben sendiri, manakala Najmi dilatih oleh seorg lagi trainer lelaki. Mula-mula, Najmi mmg refuse nak masuk kolam. Ayat dia x blh blah bila trainer dah hulur tangan nak sambut....

"Kaki saya pendek..nanti saya lemas"

Mama dgn trainer2 tu sekali gelak dgr ayat ami. Tapi akhirnya ami masuk gak kolam bila dah tgk abg syok je berpaut kat leher Miss Ben untuk belajar bubbling n apatah mcm kayuh2 kaki tu...

(Gambar kat tab abah...nx time mama upload ye..)

7 comments:

  1. alaa nk tengok gambarr..mesti cute miut kan budak berdua tu.brapa rte hrga kak shima?

    ReplyDelete
  2. kiut la sesgt memasing hehhe...4jam/rm100/person...dia ada family pakej,personal,group...mcm2 pakej dia..untuk kanak2, diorg setiap hr sabtu pukul 4. Jadual minggu yg kita nak gi tu blh diskus ngan trainer dia..mmg comel2 tgk budak2 kecik selamba badak je berkayuh..malu tau klu tetiba i tergelincir n lemas kat kolam tu hahahha

    ReplyDelete
  3. salam kak... 4 jam Rm 100 tu bayar bulan2 ke camne? saya tak reti berenang ni tapi biarlah anak pandai berenang..hikhik

    ReplyDelete
  4. wsalam, ieka. seminggu/1x/1j..byrn tu masa mula2 nak join la. kira murah la ni..sbb 4 jam (4 minggu) byr rm100. Klu nak continue modul lg, byr modul kedua pulak..tp akak x tanya la sbb nak bg basic je

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya...in shaa allah...akan join

      Delete
  5. Hhahaa blh plak bygkn mama dia yg glincir jatuh kolam hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  6. x pe, mama blh berdiri dlm kolam hehehe

    ReplyDelete